Confidenţialitate

MEHEDINȚI: Adolescentă incendiată de un recidivist pe care l-a cunoscut online

O fată de 17 ani din localitatea mehedințeană Dârvari a fost incendiată de un individ în vârstă de 45 de ani, recidivist.

Cei doi s-au cunoscut online.

“Corespondau pe o rețea de socializare și din motive încă necunoscute a mers la locuința ei și, după ce a stropit-o cu benzină, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezultă că leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieții”, a declarat pentru Mediafax, Petrică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Fratele fetei, tot minor, a reușit să stingă focul.

Victima a fost spitalizată în stare critică, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Agresorul, care se află în custodia Poliției sub acuzația de tentativă de omor, fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni şi eliberat după 25 de ani de detenţie.

Individul revenise recent din Olanda şi ar fi ajuns la Dârvari după ce un fost coleg de detenţie i-a permis să locuiască în casa sa şi să aibă în grijă imobil.

La 11 iunie, fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legal nu a confirmat agresiuneq sexuală, susţin surse judiciare.

În urma reclamaţiei, fata a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de familie.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunal.