Avioanele rusești s-au apropiat la 100 de kilometri de granița României

Avioanele rusești au zburat la aproape 100 de kilometri de spațiul aerian românesc, a afirmat Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene. În astfel de cazuri, avioanele românești se ridică de la sol pentru a întâmpina alte aeronave, potrivit procedurilor NATO.
Potrivit Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, Laurian Anastasof, în acest an avioanele de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii s-au ridicat de patru ori de la sol, după ce aeronave militare rusești au zburat la mai puțin de 100 de kilometri de spațiul aerian românesc.
Totuși, avioanele rusești nu au intrat in spațiul nostru aerian, iar întâmpinarea acestora cu avioane românești este procedura standard de poliție aeriană a Alianței Nord-Atlantice. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a explicat că bazele din Crimeea sunt foarte aproape de teritoriul nostru, iar distanța pâna la limita spațiului nostru aerian poate fi străbătută foarte repede, motiv pentru care – atunci când alte aeronave se apropie la mai puțin de 20 de mile, avioanele românești decolează pentru a le escorta.

Ieri, militarii români și cei americani au fost prezenți la baza aeriană de la Mihai Kogălniceanu unde două avioane F-22 Raptor au aterizat pentru prima oară în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS