Avertizare meteorologi: Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru din cinci posibile, însemnând ”risc mare”.

Din cauza vremii închise, cu ninsori local însemnate cantitiv şi vânt intens care va atinge si rafale de peste 90 km/h, se vor forma troiene fără stabilitate.

„Vremea s-a menţinut caldă, mai ales la altitudini mai mici de 1.800 metri, unde temperaturile diurne au fost pozitive. Cerul a variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei de azi. Vântul a suflat slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă, unde rafalele au depăşi 70 km/h”, spun meteorologii despre evoluţia vremii din ultimele 24 de ore din masivele Bucegi şi Făgăraş.

Risc mare de avalanşă este şi la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, fiind vizată şi zona turistică Bâlea Lac, unde zăpada măsoară 174 de centimetri, notează Agerpres.

Meteorologii prognozează o creştere de până la 20 de centimetri a stratului de zăpadă în zona înaltă a Munţilor Făgăraş.

Turiştii care doresc să practice sporturile de iarnă în zona Bâlea, unde este risc de avalanşe, sunt sfătuiţi să ceară mai întâi informaţii de la salvamontiştii din zonă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS