Avertizare de călătorie în Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, a fost emis un cod galben de vreme nefavorabilă, valabil până în data de 1 februarie 2019, ora 12,00, pentru majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge, vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste şi se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare sau lapoviţă, cu depunere a stratului de zăpadă.

Temperatura va înregistra valori negative.

Pe unele elemente ale infrastructurii de transport (poduri, viaducte, carosabil rutier), circulaţia ar putea să fie îngreunată.

De asemenea, este posibil ca pe unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri sau chiar anulări de zboruri, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, se recomandă ca cetăţenii să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor de zbor/ aeroporturilor despre starea zborului pe care urmează să îl efectueze.

Informaţii suplimentare, oferite de Biroul meteorologic britanic, sunt disponibile la adresa https:/www.metoffice.gov.uk/.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS