Confidenţialitate

Avertizare ANM: Cod galben de ninsori în 24 de județe din centrul și nordul țării | AUDIO

Cod galben de ninsori de mâine dimineață în 24 de județe din centrul și nordul țării. Avertizarea expiră miecuri seară. Va fi și viscol la munte. În restul țării, urmează două zile cu ploi.

De marți, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, dar şi în zonele de munte va ninge. Se va depune strat de zăpadă consistent, spune meteorologul ANM – Oana Păduraru.

„Mai ales la munte, dar și în zonele submontane vom regăsi cel mai mare strat de zăpadă. În zona montană înaltă, pe arii restrânse în Moldova, vor fi și intensificări ale vântului cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoare. Iată, ne confruntăm cu viscol și la altitudini mai joase”, a explicat meteorologul ANM – Oana Păduraru.

În restul țării, din această seară, ploile își vor face apariția. Cantitățile de apă vor fi însemante cantitativ, în special în jumătate de sud-est a țării: 30 – 40 l/mp. Vântul va avea intensificări și în jumătatea de sud a țării.

Sursa foto: Unsplash / Damian McCoig

Citește și: Bucureștenii s-ar putea confrunta cu mai multe scumpiri de anul viitor, după majorarea gigacaloriei și a mai multor taxe | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu