Confidenţialitate

Avertisment pentru partidul lui Tăriceanu de la Guy Verhofstadt

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a transmis că dacă formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susține aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneția în privința legilor justiției și a ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

”România preia Președinția Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârșit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În același timp guvernul trebuie să își îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiției, a codului penal și cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția și să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris pe Facebook Guy Verhofstadt.

El a mai afirmat că liberalii români, cu referire la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, au promis să urmeze această cale și că se așteaptă să acționeze ca atare.

”Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.