Confidenţialitate

Avertisment al medicilor: Crește numărul persoanelor cu forme grave de Covid-19 | AUDIO

Medicii atrag atenția că deja a început să crească numărul celor care fac forme grave de COVID19 si ajung la spital.

În ultimele 24 de ore, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București s-au internat 10 pacienti infectați cu SARS COV 2 care au forme severe.

Managerul spitalului, Simin Aysel Florescu, subliniază la Europa FM că toti pacienti ajunsi la spital sunt nevaccinati:

”În ultimele 2 săptămâni observăm o creștere foarte evidentă, în jur de 10 internări, deja, azi, și ceea ce este și mai neplăcut este că această creștere are la bază pacienți cu forme grave, care vin târziu, se testează târziu, și vin în stadii extrem de avansate de boală. Toți acești pacienți sunt nevaccinați. Este evident că vaccinarea are un efect favorabil pentru că cei vaccinați ori nu se îmbolnăvesc deloc ori fac cel mult forme ușoare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

In acest ritm de infectare, și cu o variantă Delta a Sars Cov2,  mult mai contagioasă, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș se va umple de pacienti COVID 19 într-o săptămână:

”Probabil că, în acest ritm, în decurs de o săptămână vom ocupa, din nou, toate locurile disponibile în secțiile care au rămas de Covid, la noi, jumătate din spital a rămas pentru Covid, și până acum eram destul de optimiști pentru că numărul de cazuri scăzuse foarte mult. În schimb, acum sunt pacienți necaccinați cu forme grave, la orice vârstă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.