Avalanșa din Retezat: Protecția Copilului nu începe o anchetă. Tatăl alpinistei decedate, externat

Avalanța din Retezat: Protecția Copilului Brașov nu face, deocamdată, nicio anchetă în cazul alpinistei Dor Geta Popescu, decedate sâmbătă.

Reprezentanții instituției amintesc de ancheta Parchetului din Hunedoara – care este în curs – și susțin că vor stabili apoi dacă se impun alte verificări.

Între timp, tatăl alpinistei – Ovidiu Popescu – a fost externat la cerere.  El ajunsese la spital cu multiple traumatisme.

Purtătorul de cuvânt al Protecției Copilului spune că nu se pune problema, în acest moment, de începerea unei anchete.

Este o anchetă în desfășurare la Parchetul din Hunedoara.Vom vedea după ce se va finaliza această anchetă, dacă va fi cazul să facem și noi o anchetă socială”, a spus Lidia Mailat pentru Agerpress.

Sâmbătă, Dor Geta Popescu în vârstă de 14 ani și Erik GulaCi în vârstă de 13 ani și-au pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite, în urma avalanșei produse în Masivul Retezat.

Tatăl adolescentei decedate, Ovidiu Popescu, a cerut însă să fie externat – pentru a fi aproape de familie după această tragedie.

   Medicii hunedoreni spun că alpinistul s-a lovit la cap, torace şi bazin și ar fi trebuit să mai rămână internat o zi sau două, însă acesta a refuzat.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS