Confidenţialitate

Autoritățile române discută despre efectele DIESELGATE în România

Miniștrii Mediului și Transporturilor, precum și conducerea Registrului Auto Român discută despre efectele scandalului DIESELGATE în România.

Surse din Registrul Auto Român au declarat pentru Europa FM că nu se mai emit cărți de identitate pentru mașinile Volkswagen. Rămân blocate aproximativ 300 de mașini aflate pe stocul importatorilor, modele echipate cu motoare euro 5, potrivit agenției de știri Mediafax.

La discuțiile de la această oră participă președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe state europene au luat măsuri după ce s-a aflat că unele modele DIESEL produse de grupul Volkswagen aveau montate softuri pentru a trișa la testele privind emisia de noxe. Elveția, Italia și Belgia au sistat vânzarea respectivelor modele.

La noi, șeful Autorității pentru Protecția Consumatorilor spune că posibile sancțiuni s-ar putea îndrepta către dealerii auto, nu către producător.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 100.000 de mașini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în România, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susțin surse din domeniul auto citate de agenția de știri Mediafax.