Confidenţialitate

Autoritățile inaugurează o nouă porțiune a drumului expres 12 Craiova-Pitești. Șoferii vor economi o oră în trafic | VIDEO

O nouă porțiune a drumului expres 12 Craiova-Pitești se deschide joi circulației. Este vorba despre peste 20 de kilometri de drum care vor permite șoferilor să ocolească Slatina.

Întregul tronson 2 al drumului expres Craiova-Pitești, de aproape 40 de kilometri, este gata.

Recepția lucrărilor la cel de-al doilea lot, Piatra Olt- Slatina, s-a făcut miercuri, iar de joi dimineață șoferii vor putea circula pe acest drum.

Primul lot, Balș-Piatra Olt, a fost deschis în aprilie.

Constructorul, UMB, mai are în lucru tronsoanele 3 și 4 ale drumului expres, care ar urma să fie gata anul viitor.

Sunt însă probleme la tronsonul 1 Craiova-Balș. Constructorul, Tirrena Scavi, a primit certificate negativ pentru că întârzie lucrările.

Drumul Expres Craiova- Pitesti, primul de acest fel din Romania, va avea o lungime totală de 121 kilometri. Șoferii vor putea circula pe el cu o viteză maximă de 120 kilometri la oră.

Practic în acest moment se poate circula pe 40 de kilometri din primul drum expres veritabil din România. Asta pentru că în aprilie a fost deschis traficul pe centura orașului Balș.

Ionuț Ciurea de la Asociația Pro Infrastructură spune la Europa FM că astfel șoferii pot ajunge cu o oră mai repede la destinație:

„Împreună, centurile Balș Slatina, aproape 40 de kilometri de drum expres veritabil înseamnă pentru șoferi mai bine de o oră economisită în trafic și nu doar partea de economie de timp este importantă, poate mai importantă este partea de siguranță. Nici nu se compară un drum expres veritabil cu bara la bară prin oraș, cu atâtea treceri de pietoni și atâtea ocazii de a accidenta pe cineva.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt progrese și pe tronsoanele 3 și 4 din acest drum expres. Pe de altă parte sunt întârzieri mari la tronsonul între Centura Nord Craiova şi intrarea în Balş, unde antreprenorul italian se confruntă cu mai multe probleme.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, recent, după o vizită făcută la șantierul Drumului Expres că acest tronson nu va fi gata la timp. Constructorului i-ar putea fi reziliat contractul dacă nu se mobilizează.

Ionuț Ciurea spune că speră să nu se ajungă la rezilierea contractului:

„Au fost probleme cu partea de emitere de autorizații de construire, au primit 3 autorizații de construire însă problemele cele mai mari de aici, dincolo de stat, sunt la ei, din păcate. Antreprenorul nu se simte bine deloc, pe toate proiectele unde lucrează, și la centura Timișoara și la centura București, la lărgirea dintre DN2 și A2, sunt proiecte grele, complicate birocratic și problemele financiare ale antreprenorului practic pot să-i pună capac. Sperăm să nu ajungem să vorbim despre reziliere pentru că au 3 contracte critice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Reacția CNAIR după ce unul dintre cei mai importanți constructori de drumuri din România ar vrea să renunțe la contractele cu statul | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu