Confidenţialitate

Autoritățile iau în calcul și transferul în străinătate al răniților din incendiul de la Petromidia | AUDIO

Un mort și cinci răniți în urma exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari. Tot personalul a fost evacuat, iar activitatea rafinăriei a fost oprită. Intre timp, și echipele de intervenție au reușit sa lichideze incendiul. Cauza exploziei nu este – deocamdată – stabilita oficial, insa este luata in calcul varianta ca o conductă sa se fi fisurat. Un dosar penal va stabili ce s-a intamplat.

Doi dintre răniți au arsuri, în timp ce alți 3 au diverse traumatisme. Cei 2 muncitori cu arsuri vor fi duși – cu elicopterul – la Spitalul bucurestean Floreasca – anunța medicul șef de la Urgențe Smurd București, Bogdan Oprița:

”Nouă ni s-a solicitat transport pentru un ars cu aproximativ 48% suprafață corporală arsă și un altul cu peste 35% suprafață corporală arsă. Aceștia sunt arși grav și necesită o internare într-o secție de terapie pentru arși grav și secția spitalului nostru va primi acești doi pacienți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru cei raniti, autoritatile cauta solutii – iau in calcul inclusiv transferul in strainatate. Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital, transmite Ministerul Sănătății. Ca urmare, informarile autorităților se referă acum la 4 răniți.