Autoritățile din Germania au făcut public primul raport privind agresiunile sexuale din Koln. Aproape toate violențele au fost comise de refugiați

UPDATE:

Aproape toate agresiunile sexuale comise în noaptea de Revelion, în orașul german Koln, au fost comise de străini.

Primul raport în cazul anchetei, făcut public astăzi, arată că suspecții sunt refugiați din nordul Africii și din lumea arabă – a declarat ministrul regional al Internelor.

Printre ei – solicitanți de azil, sosiți recent în Germania.

Peste 500 de plângeri au fost depuse la poliție după seara de Anul Nou – majoritatea din partea femeilor care susțin că au fost agresate sexual de grupuri de bărbați străini.

“Declarațiile martorilor, rapoartele politiei (locale) dar si descrierile politiei federale indica faptul ca persoanele care au comis aceste crime erau aproape exclusiv imigranti”, a declarat ministrul regional al Internelor, Ralf Jager.

Oficialul a citat din primul raport publicat după violențele comise în noaptea de Revelion în orașul Koln.

El susține că principalii suspecți sunt originari din Africa de Nord și din lumea arabă. Printre ei, și refugiați sosiți anul trecut în Germania, solicitanți de azil.

Ralf Jager a recunoscut ca actiunile politiei au fost “inacceptabile” si a admis ca autoritatile nu au dispus de o “imagine de ansamblu” a evenimentelor.

Pe de altă parte, oficialul a insistat că ura împotriva străinilor nu trebuie alimentată: “Nu are nicio importanta daca acesti barbati dispun de un pasaport arab, african sau german, daca sunt nascuti si au crescut aici sau vin din alta parte. Nu are nicio implicatie asupra anchetelor. Toti oamenii sunt egali in fata legii”, a subliniat ministru.

Declarațiile sale vin in contextul in care sase pakistanezi si un sirian au fost violent agresati de persoane încă neidentificate.

 

În ultimele zile, poliția nu a oferit prea multe detalii despre această anchetă – chiar dacă numărul plângerilor depuse crește de la o zi la alta.

În Koln s-au înregistrat 516 plângeri – aproape jumătate dintre ele vizând agresiuni sexuale, în vreme ce în Hamburg numărul acestora este de 133.

Una dintre victime a povestit, pentru BBC, că, în seara de Revelion, a fost înconjurată de 20 de bărbați violenți care i-au rupt hainele și i-au atins părțile intime.

Mulți cetățeni germani – care au anunțat deja că vor ieși în stradă pentru a protesta – s-au întrebat cum de au putut avea loc astfel de agresiuni fără ca poliția să intervină și de ce situația a scăpat sub control.

Ministrul Justiției din Germania e de părere însă că acțiunea a fost, într-o formă sau alta, planificată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS