Autoritatea rutieră olandeză a constatat că mașini produse de Jeep și Suzuki încalcă regulile europene privind emisiile

Mașini produse de Jeep și Suzuki încalcă regulile europene privind emisiile, a anunțat Autoritatea rutieră olandeză, care cere remedierea problemelor sau ca vânzarea lor în Europa să fie interzisă.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume testează modelele diesel, după ce Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit un software ilegal pentru a înșela testele de emisii din Statele Unite.

Jeep Grand Cherokee produs de Fiat Chrysler și modelele diesel Vitara de la Suzuki încalcă regulile privind emisiile, a constatat Autoritatea rutieră olandeză, care acționează ca autoritate de reglementare de referință pentru toată Uniunea Europeană.

Jeep a dezvoltat o soluție software, iar Autoritatea rutieră olandeză a sugerat companiei să recheme modelul în Europa, pentru instalare.

Suzuki nu a găsit încă o soluție pentru Vitara, asa ca in cazul companiei japoneze, accesul in Europa al modelelor diesel Vitara ar putea fi restrictionat.

Autoritatea rutieră olandeză a explicat că atât Jeep Grand Cherokee, cât și Vitara au folosit „strategii interzise de emisii” astfel încât să poată să emită niveluri mai ridicate de noxe pe șosele față de condițiile de testare.

Fiat Chrysler și Suzuki nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS