Polonia a amendat Volkswagen cu peste 31 de milioane de dolari

Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Polonia a amendat Volkswagen cu peste 31 de milioane de dolari pentru că a prezentat date incorecte legate de emisiile poluante.

Grupul Volkswagen a admis, în 2015, că a falsificat testele de emisii din Statele Unite pentru motoarele diesel, scandal care a costat până acum grupul 30 de miliarde de euro – ce reprezintă amenzi și rambursări de vehicule.

Informațiile false din materialele publicitare au dezinformat, pentru că s-au referit la atitudinea pro-ecologică a Volkswagen, când de fapt mașinile nu erau ecologice. Aceasta este concluzia Autorității pentru protecția consumatorilor din Polonia, care a stabilit cea mai mare amendă din istoria instiuției de 120 de milioane de zloti (echivalentul a peste 31 milioane de dolari).

Investigația a vizat intervalul 2008- 2016 și situația mărcilor Volkswagen, Audi, Seat si Skoda vândute în această țară, care erau echipate cu un software-ul de control al motorului care, în timpul testelor, reduce emisiile poluante. În realitate, substanțele eliberate în aer erau mult mai toxice decât cele raportate.

În ciuda scandalurilor, anul trecut grupul auto german Volkswagen a livrat un numar record de aproape 11 milioane vehicule, cu 1,3% mai mult decat în 2018.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS