Autoportretul unei fete cuminţi, din 25 septembrie, în cinematografe

Debut în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, Autoportretul unei fete cuminţi va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie.

Pelicula îi are în rolurile principale pe Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban şi Istvan Teglas.

Autoportretul unei fete cuminţi a avut premiera mondială la începutul anului, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam. În plus, filmul a câştigat marele premiu la festivalul Crossing Europe din Linz, Austria, premiul pentru cea mai bună regie şi premiul publicului la Bucharest IFF şi premiul publicului la Festivalul Filmului European de la Bucureşti.

Filmul va putea fi vizionat în mai multe săli de cinema din Bucureşti, Braşov, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Iaşi, Odobeşti, Piteşti, Piatra-Neamţ, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu-Jiu şi Târgu-Mureş.

 

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula Burta Balenei, scrisă şi regizată împreună cu Ana Szel, care a fost selectată, în 2010, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în secţiunea Cineasti del presente/ Filmmakers of the Present.