Confidenţialitate

Australienii cer ca ursuleţii koala să fie mutaţi în Noua Zeelandă

Specia este ameninţată de incendiile de vegetaţie din ultimele săptămâni. Deja aproape 10 mii de persoane au semnat o petiţie prin care susţin mutarea animalelor.

O asociaţie susţine că aceste marsupiale, care au murit în număr mare din cauza incendiilor care mistuie zone întregi de pe continentul australian, ar putea găsi refugiu în Noua Zeelandă, o ţară cu aproape 30 mii de hectare de plante de eucalipt.

Solicitarea intervine în contextul în care un studiu făcut public săptămâna trecută arată că incendiile au provocat moartea a peste 500 milioane de animale – cifră care include mamifere, păsări şi reptile, dar nu şi insecte şi nevertebrate.

Un purtător de cuvânt al premierului a explicat că obiectivul guvernului este să ofere asistenţă autorităţilor australiene pentru plasarea sub control a acestor incendii, astfel încât koala “să rămână în habitatul lor natural”.

El a explicat că orice introducere a unei specii într-un nou habitat poate prezenta riscuri grave pentru echilibrul speciilor care deja îl populează.

Legate de o secetă extrem de puternică care a lovit Australia, aceste incendii sunt agravate de încălzirea globală, aminteşte AFP.