Confidenţialitate

Australia. Autoritățile aruncă legume din elicopter pentru animalele care au supraviețuit incendiilor

Guvernul Australiei a decis să hrănească animalele afectate de incendiile de vegetație din sudul țării. Autoritățile au aruncat peste o mie de kilograme de cartofi dulci și morcovi în zonele populate de animale.

Matt Kean, ministrul australian al Energiei și Mediului, spune că animalele reușesc să supraviețuiască incendiilor de vegetație, însă rămân fără surse de mâncare.

„Aprovizionarea cu mâncare este una dintre strategiile cheie pe care le implementăm pentru a promova supraviețuirea și recuperarea speciilor în pericol”, a spus Matt Kean, care a precizat că acestea sunt cele mai ample operațiuni de aruncare de hranei pe care guvernul Australiei le-a făcut vreodată pentru animale.

Aceste animale sunt marsupiale, asemănătoare cu cangurii. Trăiesc pe terenuri stâncoase și sunt considerate ca fiind în pericol de dispariție.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendiile din sudul Australiei, iar milioane dintre acestea ar fi murit, potrivit ecologișilor de la Universitatea din Sydney. Printre acestea se numără păsări, reptile și mamifere.