Confidenţialitate

Australia prelungeşte închiderea frontierelor

Guvernul australian va prelungi cu cel puţin trei luni închiderea frontierelor țării, o politică de autoizolare menită să o protejeze de coronavirusul SARS-CoV-2.

Experţi în domeniul sanitar au avertizat că pandemia continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”, a declarat ministrul australian al Sănătăţii.

Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie, a adăugat Greg Hunt.

Australia şi-a închis rapid frontierele internaţionale după izbucnirea pandemiei de Covid, interzicând intrarea majorităţii străinilor, cu unele excepţii.

A fost limitat, de asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, blocând zeci de mii dintre ei în străinătate.

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel, ceea ce costă mai multe mii de dolari.

Strategia s-a dovedit benefică. Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern.