Auchan retrage de la raft file de somon contaminat cu Listeria

Rețeaua de magazine Auchan recheamă articolul „Pouce File de somon afumat” 100g, cod EAN : 5949084000153, produs in 16.01.2019, exp 01.03.2019, la care s-a detectat „Listeria monocitogenes”, informează ANSVSA.

În urma analizelor efectuate la 2 eșantioane din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunță Auchan.

Săptămâna trecută, Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunţa retragerea de la vânzare a produsului file de somon afumat de la Negro, din același motiv: contaminare cu bacteria Listeria.

ANSVSA le recomandă celor care au cumpărat un astfel de produs să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în magazinul Carrefour, de unde l-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Specialiștii spun că listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice.

Poate cauza probleme dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS