Au vrut să treacă frontiera cu bebelușul ascuns sub o pătură

Poliţiştii de la Vama Cenad au depistat o familie din Dolj care intenţiona să-şi scoată ilegal din ţară copilul în vârstă de 1 an şi 5 luni, pentru a-l duce Spania, a informat, miercuri, Poliţia de frontieră Timişoara.

Copilul era ascuns de părinţi, ce au vârsta de 22, respectiv, 24 de ani, sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, cu care se deplasau.

„În urma verificărilor a rezultat că micuţul, în vârstă de 1 an şi 5 luni, este copilul celor doi, pentru care au prezentat un certificat de naştere eliberat de autorităţile spaniole. Părinţii au declarat că intenţionau să-şi ducă copilul cu ei în Spania şi au apelat la această metodă deoarece nu aveau documente călătorie care să le permită să se deplaseze cu minorul în străinătate”, arată un comunicat al Poliţiei de frontieră Timişoara.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS