Confidenţialitate

Au fost publicate rezultatele la admiterea la liceu. Peste 110.000 de elevi au fost repartizați în prima etapă

Ministerul Educației a publicat joi rezultatele primei etape a admiterii la licee. În timp ce peste 110.000 de elevi au fost repartizați la unitățile de învățământ din țară, peste 6.800 au rămas fără repartizare dar vor mai avea o șansă în etapa a doua a înscrierilor.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației și citate de Edupedu, 110.035 de absolvenți, respectiv 94,13 % dintre cei înscriși, au fost repartizați computerizat în cadrul primei etape de admitere la liceu din 2022.

Totodată, 6.852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați după prima fază a înscrierilor, arată datele din aplicația de admitere.

Rezultatele admiterii la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor.

Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

La liceele de top, locurile au fost ocupate cu medii foarte mari. Astfel, pe primul loc în țară este Colegiul Național Sfântul Sava din București, unde ultima medie de admitere la profilul Matematică-Informatică a fost 9,89. Pe locul 2 este profilul Științe ale Naturii ale aceluiași colegiu bucureștean, cu 9,87 media ultimului admis.

Pe locul 3 se situează tot un liceu din București: Colegiul Național Gheorghe Lazăr, cu 9,84 media ultimului admis la profilul matematică-informatică.

În top 10 licee cu cele mai mari medii la admitere se mai află: Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești, Colegiul Național Spiru Haret din București și Colegiul Național Mircea Cel Bătrân din Constanța.

Admiterea la liceu în 2022 s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Citește și: Schimbări în învățământ: Liceele vor putea organiza admitere pentru 90% din locuri. Restul, ocupate după Evaluarea Națională | AUDIO

Foto: Inquam Photos / George Călin