Confidenţialitate

Schimbări în învățământ: Liceele vor putea organiza admitere pentru 90% din locuri. Restul, ocupate după Evaluarea Națională | AUDIO

O șansă în plus pentru elevi de a ajunge la liceul dorit. Cei care în septembrie vor începe clasa VII-a vor putea da admitere la liceu. Dacă nu iau acest examen, ei se vor putea înscrie la repartizarea computerizată, după ce susțin evaluarea națională, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a prezentat, marți, într-o conferință de presă principalele modificări aduse legii educației care vor intra în vigoare din septembrie 2023:

„Aceste licee, care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației, vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea a 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire în urma evaluării naționale. Acest proces de admitere în liceu va trebui și va fi finalizat conform prevederilor legale înainte de a fi demarată evaluarea națională.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La admiterea în liceu, nu se va mai ține cont de media din gimnaziu, a precizat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că la finalul clasei a VIII-a, va fi obligatorie orientarea școlară realizată de școală. Practic,  Fiecare diriginte, ajutat de consilierul școlar, va fi obligat să facă recomandare de încadrare în educația secundară superioară a fiecărui elev.

Citește și: Ministrul Educației: Examenul de bacalaureat va avea o singură probă scrisă | AUDIO

Foto: Inquam Photos / George Călin