Confidenţialitate

Au fost găsiți primii vinovați ai incidentului din Constanța, în care a murit o femeie | AUDIO

Anchetele declanșate la Constanța în cazul incendiului în care o femeie  de 56 de ani și-a pierdut viața sub privirile pompierilor vin cu rezultate preliminare. Au apărut primii vinovați. Trei angajați ai Detașamentului care ar fi intârziat nepermis de mult trimiterea autoscării cu care victima ar fi putut fi salvată.

Parchetul militar s-a autosesizat și a deschis dosar penal in rem pentru neglijență. în serviciu. Adică pentru faptă. Ancheta internă a ISU Dobrogea a scos insă la iveală primii vinovați, a declarat comandantul instituției, Cristian Amarandei:

„Este vorba de personalul de serviciu de la Detașamentul Palas, care este direct implicat în ceea ce privește recepționarea mesajelor de alertare și modul în care a fost direcționat echipajul de pe autoscară la intervenția de pe bulevardul Mamaia. Trei persoane, trei cadre”.

Inițial, ISU Dobrogea informase că autoscara, care fusese alertată de la Detașamentul Palas, aflat la 8 kilometri depărtare, a ajuns după 13 minute la incendiu. Reieșea astfel că femeia care se agățase de balcon pentru a fugi de flăcări  căzuse în gol, cu două minute înainte. Nu a fost așa, constată șeful ISU Dobrogea:

„Această autospecială a ajuns în în jurul orei 9,41 și nu cum s-a declarat, inițial, 9,27.  După înregistrările pe care le avem, ora 9,30 este momentul în care autospeciala a plecat”.

Dacă vorbim de dotări, ministrul de interne, Lucian Bode, a aflat, la rândul său, că în acest moment in toate insperctoratele pentru situații de urgență sunt doar patru perne pneumarice de salvare.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a mai informat că, imediat ce va primi rezultatul anchetelor de la Constanța, va prezenta măsurile punctuale pe care le va dispune.

Sursa foto: ISU-CONSTANTA

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu, EuropaFM