Confidenţialitate

Au fost anunțate nominalizările pentru a 78-a gală a Globurilor de Aur

Miercuri au fost anunțate nominalizările pentru cea de-a 78-a gală a Globurilor de Aur, trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.

Ceremonia de decernare va avea loc pe 28 februarie la Los Angeles si va fi prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Lungmetrajul “Mank” a primit cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur şi va concura la şase categorii, inclusiv la “cel mai bun film dramatic”.

Un alt lungmetraj realizat de Netflix, “The Trial of the Chicago 7”, ocupă locul al doilea în clasamentul producţiilor cinematografice nominalizate şi va concura la cinci categorii de premii.

Serialul “The Crown” a primit cele mai multe nominalizări în categoriile dedicate producţiilor de televiziune şi va concura pentru şase premii.

Chadwick Boseman
si Anthony Hopkins sunt doi dintre cei care concureaza pentru titlul de cel mai bun actor într-un film dramatic.

La categoria “cea mai bună actriţă” au fost nominalizate Viola Davis, Andra Day, Vanessa Kirby, Frances McDormand si Carey Mulligan.

“The Crown” și “The Mandalorian” sunt doua dintre nominalizarile la categoria “cel mai bun serial TV – dramă”, la fel “Emily in Paris” si “The Flight Attendant” – pentru “cel mai bun serial TV – comedie/musical”. La categoria cea mai bună miniserie/lungmetraj TV concureaza atât “The Queen’s Gambit”, cât și “The Undoing”.

Actrița americană Jane Fonda va primi, la Globurile de Aur, trofeul onorific pentru întreaga carieră în film și televiziune.