Atenţionare de călătorie sâmbătă, 15 iulie, pentru Istanbul

Ministerul de Externe de la Bucureşti recomandă cetăţenilor români care călătoresc sâmbătă în Istanbul să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să se delimiteze de orice actiune de acest fel şi să îşi programeze calatoria ţinând cont de eventualele blocaje rutiere.

Informarea MAE a fost dată în contextul împlinirii la data de 15 iulie 2017 a unui an de la tentativa de lovitură de stat, şi se preconizează că pot avea loc manifestări publice de amploare.

Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricţiona accesul în zonele în care vor avea loc manifestaţiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulaţia rutieră.

De asemenea, se anticipeaza blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie”.

Zilele trecute au ieţit în stradă zeci de mii de oameni mobilizaţi de opoziţia turcă. Aceasta denunţă autoritatea preşedintelui Recep Tayip Erdogan, mai ales după ce acesta şi-a sporit puterile în aprilie, prin referendum, şi după epurările efectuate în urma tentativei de puci de acum un an: circa 50.000 de persoane au fost arestate şi peste 100.000 demise sau suspendate din funcţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS