Confidenţialitate

Atenție cum circulați prin Defileul Jiului. Din cauza ploilor, încep să cadă bolovani pe versanți

Atenție cum circulați prin Defileul Jiului. Ploile antrenează bolovani de pe versanți, pe carosabil. Drumarii au intervenit prompt, miercuri dimimeață, în zona Defileului Jiului, pe carosabil, acolo unde ploile au antrenat de pe versanți, căderi de bolovani. Nu a fost întreruptă circulația, dar șoferii sunt avertizați să circule prudent.

Ploile au adus pe carosabil pietre și aluviuni, iar drumarii au intervenit prompt astfel încât nu a fost întreruptă circulația din acest motiv.

Defileul Jiului este o zonă periculoasă, din cauza pietrelor care se pot desprinde de pe versanți. Anul trecut, un om și-a pierdut viața, după ce un bolovan de mari dimensiuni i-a căzut prin parbriz, în mașina pe care o conducea.

Potrivit lui Cristian Tudor, șeful Districtului de Drumuri Gorj, în zona Defileului Jiului s-a intervenit pe porțiunea afectată, de la intrarea în defileu, dinspre Petroșani.

De pe versantul respectiv au căzut pietre chiar în porțiunea din apropierea amenajării hidrotehnice a celor de la Hidroconstrucția.

Din primăvară drumarii au un contract de aproape 18 milioane de lei, bani cu care se va face stabilizarea versanților în trei loturi, la Târgu Jiu, Râmnicu-Vâlcea și Orșova.

În defileu vor fi executate lucrări la versanții de unde se desprind frecvent bolovani, iar valoarea estimată a lucrărilor este de peste 2 milioane de lei.

Citește și: Gorj: Viscol puternic și ninsoare în stațiune Rânca.Drumarii cu greu fac față situatiei | VIDEO