Confidenţialitate

Cei 4 presupuși autori ai atentatului terorist de la sala de concerte din Moscova, plasați în arest preventiv. Aceștia riscă închisoarea pe viaţă | AUDIO

În Rusia, cei 4 presupuși autori ai atentatului terorist comis la o sală de concerte au fost plasați în detenție preventivă, a stabilit un tribunal din Moscova. Cei patru bărbaţi sunt acuzaţi de terorism şi riscă închisoarea pe viaţă. Ei au apărut în instanță cu fețele învinețite, iar unul dintre ei era în scaun cu rotile. Autoritățile ruse au anunțat că au reținut, de asemenea, alte 7 persoane, complici ai celor 4 bărbați care au deschis focul la sala de concerte. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS.

Potrivit ultimului bilanț, 137 de oameni au murit și peste 180 sunt răniți, dintre care 100 se află în spital

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trei din cei 4 presupuși autori ai atentatului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall au fost aduși încătușați, fortați să stea cu fața în jos și corpul aplecat, în vreme ce al patrulea era în scaun cu rotile. Toți prezentau urme de violență. Unul dintre ei avea ochii învinețiți, altul, fața umflată, un al treilea bărbat prezenta un bandaj la ureche după ce i-ar fi fost tăiată în timpul reținerii, iar cel aflat în scaun cu rotile purta un halat de spital și părea să aibă un ochi lipsă, potrivit agenției de știri Reuters.

În fața instanței, doi dintre ei și-au recunoscut în totalitate vinovăția.

Autoritățile din Rusia au spus despre aceștia că sunt cetățeni străini, fără a le menționa naționalitatea. Presa din Rusia scrie că sunt din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu majoritate musulmană.

Potrivit agenției ruse de presă Ria Novosti, unul dintre suspecți era angajat al unui coafor din Ivanovo, oraș situat în nord-vestul Moscovei, iar altul muncea într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscovei.

Duminică, în zi de doliu național, la ruinele sălii de concerte au fost depuse flori și jucării de pluș, iar președintele Vladimir Putin a fost filmat când aprinde o lumânare și se închină, la o biserică.

Atacul a avut loc vineri seara, la o sală de concerte în care se aflau 6000 de oameni. Atacatorii au deschis focul la întâmplare și au provocat incendii care au dus la prăbușirea acoperișului.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS, dar autoritățile din Rusia nu au făcut nicio mențiune în acest sens, ba chiar au sugerat că autorii atentatului ar fi avut complici în Ucraina. Kievul a negat orice implicare în acest atentat.

Sursa foto: Twitter / NEXTA

Citește și: Reacții din întreaga lume la atacul din Moscova. Secretarul General al ONU a condamnat atacul „în cei mai fermi termeni posibili”