Atac cu grenadă asupra forţelor speciale franceze la sosirea lui Macron în Burkina Faso

Un atac cu grenadă împotriva unor militari francezi, la Ouagadougou, a marcat sosirea preşedintelui francez Emmanuel Macron în Burkina Faso, în cadrul primului său turneu în Africa, menit să iniţieze o ”nouă etapă” a relaţiei Franţei cu acest continent, relatează AFP.

În cadrul acestei deplasări de trei zile, în care urmează să viziteze Coasta de Fildeş şi Ghana, Emmanuel Macron intenţionează să convingă tineretul african, tot mai ostil faţă de prezenţa franceză pe continent, pe fondul ameninţării teroriste persistente în Sahel, împotriva căreia trupele franceze instalate în regiune întâmpină dificultăţi, şi pe fondul unui flux de migranţi tor mai important către Europa, pe care vrea să-l controleze.

Cu două ore înainte de sosirea sa, luni seara, indivizii cu cagule, pe motocicletă, au aruncat o grenadă asupra unui vehicul francez, în nordul Ouagadougou.

Ei nu şi-au atins ţinta, însă au rănit trei locuitori din zonă, între care unul grav.

Încă nerevendicat, atacul a avut loc nu departe de aeroport, în timp ce un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat în centrul capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS