Atac armat la un liceu din Barcelona. Principalul suspect este un minor în vârstă de 13 ani

Atacul armat a fost comis la un liceu din Barcelona s-a soldat cu un mort și 4 răniți, relatează agenția Reuters.

Un profesor a fost ucis – anunță poliția. Suspectul a fost deja reținut: e vorba de un minor care nu a împlinit încă 14 ani și care ar fi folosit, în momentul atacului, o arbaletă.

E posibil ca, din cauza vârstei, atacatorul să nu poată fi tras la răspundere în fața legii.

 

Atacul a avut loc în timpul orelor de curs

Atacul a avut loc la o şcoală publică din cartierul muncitoresc Sant Andreu – unde învață copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Potrivit informaţiilor apărute în presa spaniolă, băiatul a ajuns târziu la şcoală.  Prima dată,  ar fi atacat o profesoară care i-a deschis uşa și pe fiica acesteia.

Alarmat de strigătele acestora, un profesor de la o clasă vecină a venit pentru a-i acorda ajutor şi a fost lovit mortal în piept. Alte 4 persoane au fost rănite.

Principalul suspect în acest caz este un băiat în vârstă de 13 ani – despre care colegii spun că era obsedat de armată și avea o colecție de arme acasă.  Un elev a declarat pentru cotidianul La Vanguardia că acesta voia să ucidă toţi profesorii de la şcoală şi că se ştia că are o așa-numită listă neagră.  Asupra minorului s-au găsit o arbaletă și un cuțit.

Garda Civilă spaniolă clasifică arbaletele ca având un grad minim de periculozitate. Cumpărarea unui astfel de obiect necesită un permis de portarmă, valabil cinci ani.

Numai că site-urile care vând astfel de arme nu cer o copie a acestui document, ci doar un card de identificare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS