Reacții după atacul armat de la sediul companiei Youtube

Cel puţin patru angajați au fost răniţi în atacul armat comis la sediul companiei online YouTube, din California, Statele Unite ale Americii. Cea care a provocat atacul s-a împușcat.

Poliția a identificat-o pe Nasim Aghdam, în vârstă de 39 de ani, ca autoare a atacului, însă încă investighează motivele care au condus-o la asemenea fapte, conform BBC News.

Presa din Statele Unite a descoperit că femeia avea mai multe canale de Youtube, posta video-uri pe varii subiecte, iar multe condamnau tratamentul violent al animalelor. În ianuarie 2017, ea a postat un video în care se plângea că Youtube filtra conținutul materialelor ei și astfel ar fi ajuns la un număr mai mic al persoanelor abonate la canalele ei.

Tatăl lui Nasim Aghdam a spus presei locale că femeia ar fi fost nervoasă că Youtube ar fi încetat să plătească pentru video-urile ei. Ea a fost dată dispărută luni, după două zile în care nu a răspuns la telefon.

În urma atacurilor, Youtube a închis canalele ei, iar profilurile ei de Facebook și Instagram au fost de asemenea șterse.

Autoritățile din San Bruno, California, nu știu în prezent dacă Aghdam le cunoștea personal pe victime, toți aflându-se în stare critică la spital.

Purtătorul de cuvânt al Youtube, Chris Dale, a exprimat recunoștinta companiei pentru modul în care au invervenit forțele de poliție. Acesta a declarat: “Atacul de astăzi se resimte ca și cum întreaga comunitate Youtube și toți angajații noștri au fost victime.”

Reacție cu privire la acest atac a avut inclusiv președintele american, Donald Trump, care a postat pe contul său de Twitter: “Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de toți cei implicați. Mulțumiri fabuloselor forțele de ordine, care se află în moment la locul faptei “.

Femeile sunt foarte rar autoare ale numeroaselor atacuri armate care au loc, în fiecare an, în Statele Unite.

YouTube, cunoscută pentru dezvoltarea platformei online cu acelaşi nume, este o companie a gigantului Google şi are peste 1.700 de angajaţi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS