Confidenţialitate

7 angajați ai unui ONG ce livra alimente în Fâșia Gaza, uciși în urma unui atac aerian al forțelor israeliene. SUA cer Israelului o investigație rapidă | AUDIO

Șapte angajați ai unei organizații non-guvernamentale americane ce livrează alimente în Fâșia Gaza au fost uciși în urma unui atac aerian al forțelor israeliene. Este vorba despre cetățeni străini din Marea Britanie, Polonia și Australia și de un șofer palestinian.

Statele Unite ale Americii au condamnat acest atac, iar Israelul a anunțat că face o analiză amănunțită

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Persoanele ucise făceau parte dintr-un convoi umanitar care a fost lovit în timp ce părăsea un depozit din centrul Fâșiei Gaza, unde descărcaseră peste 100 de tone de alimente.

Cei 7 oameni uciși lucrau la World Central Kitchen, o organizație non-guvernamentală americană. Reprezentanții organizației au precizat că persoanele ucise erau din Marea Britanie, Polonia, Australia, o persoană avea dublă cetățenie americană și canadiană, iar șoferul, care era și traducător, era palestinian.

Atât reprezentanții ONG-ului, cât și ministerul Sănătății condus de Hamas au dat vina pe Israel, iar o purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a condamnat atacul și a transmis că Statele Unite își exprimă dezamăgirea și regretul pentru atacul în care au fost uciși lucrători ai unei organizații umanitare.

Americanii au cerut Israelului să investigheze rapid ceea ce s-a întâmplat, iar forțele de apărare israeliene au transmis că au început o analiză amănunțită.

Deja mai mulți oficiali străni, în frunte cu premierul austrialian au confirmat decesul lucrătorilor din Gaza, mulți dintre ei erau voluntari.

Surse medicale palestiniene citate de BBC spun că angajații ONG-ului american purtau veste antiglonț și erau marcate cu însemnele organizației.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ursula von der Leyen, investigată de procurorii europeni într-un caz de suspiciuni de corupție privind cumpărarea vaccinurilor anti-COVID | AUDIO