Atac armat în trenul THALYS Amsterdam-Paris: Trei persoane au fost rănite / Doi soldați americani au reușit să împiedice masacrul

Doi soldați americani au reuşit să împiedice un masacru în trenul THALYS -de mare viteză – care pornise de la Amsterdam cu destinația Paris – și care a fost atacat vineri după-amiază. Barbatul care a deschis focul cu o mitralieră Kalaşnikov a fost imobilizat de cei doi militari americani, aflați în tren.
Elena Tudor:

Soldaţii, Spencer Stone si Alek Skarlatos au intrat în alertă după ce dinpsre toaleta trenului au auzit un zgomot specific încărcării armei.

Când atacatorul a ieşit, au acţionat. Spencer a sărit imediat pe atacator. Cei doi soldați americani l-au imobilizat pe atacator, chiar dacă acesta se zbătea şi l-a atacat cu cuţitul pe unul dintre ei rănindu-l pe faţă. Unul dintre americani l-a lovit cu patul armei în cap pe bărbat.

Soldații au fost ajutați si de alti pasageri, printre ei un student american aflat în vizită în Europa:

„Sunt student in ultimul an, am venit sa-mi vizitez prietenii, e prima mea calatorie in Europa si…am orpit un terorism, e o nebunie”

Ministrul de interne francez, Bernanrd Cazeneuve, a salutat gestul pasagerilor care l-au imobilizat pe atacator:

„Vreau sa exprim toata admiratia in numele meu, al presedintelui si al primului ministru acestor pasageri americani care au dat dovada de mult curaj intr-o sutiate foarte dificila.”

În incident au fost rănite trei persoane, între care unul dintre soldaţii americani, dar şi un actor francez, acesta din urmă în timp ce încerca să spargă un geam pentru a trage semnalul de alarmă.

O altă persoană a fost atinsă de un glonţ.

Bărbatul care plănuise atacul se presupune că este origine marocană şi era rezident în Spania, fiind în trecut în vizorul serviciilor secrete. El se urcase în tren la Bruxelles.

Avea asupra lui un Kalaşnikov, un pistol automat , nouă încărcătoare şi un cuţit. Surse din politie spun ca atacatorul era suspect că este susţinător ISIS însă nu s-a putut stabili o legătură directă cu islamiştii.

Foto: Trei dintre pasagerii din tren care au ajutat la imobilizarea atacatorului. Fotografia este preluată de marile publicații internaționale și răspândită pe internet în ultimele ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS