Astazi aflam ce oras va gazdui editia din 2020 a Jocurilor Olimpice

Decizia va fi luată de Comitetul Internațional Olimpic, în cadrul unei gale ce va avea loc la Buenos Aires.

În cursă, au mai rămas orașele Istanbul, Madrid și Tokyo.

Spaniolii se confruntă în continuare cu probleme financiare și promit o ediție a Jocurilor Olimpice cu cele mai mici costuri de cel mult 2 miliarde de dolari, de 20 de ori mai puțin decât turcii. Aceștia ar putea însă pierde cursa din cauza protestelor anti-guvernamentale și a situației de la granița cu Siria, în vreme ce japonezii au și ei probleme cu scurgerile radioactive de la Fukushima.

Decizia nu se bazează însă pe situația de astăzi, ci pe ceea ce va fi peste 7 ani, a spus președintele Comitetului Internațional Olimpic, Jacques Rogge.

Pentru Madrid și Istanbul ar fi o premieră organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, numai că și-au mai depus candidaturile și altă dată, orașul spaniol este la a 3-a candidatură, iar Instanbul la a 5-a.

Tokyo candidează pentru a doua oară și a mai organizat Olimpiada din 1964.

De pe listă au fost deja eliminate orașele Doha din Qatar și Baku, capitala Azerbaidjanului. Doha propunea ca Jocurile Olimpice să fie organizate în octombrie pentru a evita canicula din timpul verii, Oricum, Qatar va găzui Cupa Mondială de Fotbal din 2022.