Confidenţialitate

Asociațiile elevilor vor contesta în instanță ordinul prin care se modifică pragul de acordare a burselor de merit | AUDIO

Asociațiile elevilor anunță că vor contesta în instanță ordinul de ministru care modifică pragul de acordare a burselor de merit.

Din semestrul al doilea, doar elevii cu medii peste 9,50 vor primi aceste burse. Până acum, se acordau tuturor celor cu medii peste 8,50.

Președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a spus la Europa FM că sunt peste 700 de mii de copii care vor rămâne fără burse.

„Ministerul Educației a spus că din cauza faptului că s-au făcut ore online foarte mulți elevi au note mai mari decât ar fi avut înainte și că evaluarea nu este unitară. Dar faptul că evaluarea nu este unitară poate fi rezolvată prin impunerea unor standarde de evaluare, nu prin tăierea numărului de beneficiari ai burselor. 700 de mii de elevi care ar fi trebuit să beneficieze de burse, dacă pragul ar fi fost de la 8,50, nu vor mai beneficia de burse de merit. Din punctul nostru de vedere, singurul motiv pentru care a fost adoptat acest act a fost pentru a mulțumi primarii. Primarii vor da mai puține burse”, a explicat Ariana Dudună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Asociațiile Elevilor din întreaga țară vor protesta mâine, de la ora 10:00, în fața Ministerului Educației.

Din semestrul al II-lea, cuantumul minim al bursei de merit se dublează de la 100 la 200 de lei. Sumele pot varia de la o localitate la alta, în funcție de bugetele primăriilor, dar nicio bursă nu poate fi mai mică de 200 de lei.

Sursa foto: Unsplash / Scott Graham

Citește și: Purtarea măștii ar putea deveni din nou obligatorie în spațiile publice deschise

Autor: Anca Grădinaru