Asociaţia Studenţilor Jurnalişti (ASJ) din Iaşi a împlinit 10 ani

“Nu ştim când au trecut aceşti ani, nu ne gândeam că vom aniversa, că noi vom prinde aceşti zece ani. E un moment emoţionant pentru că ne întâlnim cu studenţi din diferite generaţii, cu foşti membri ai asociaţiei, care marea lor majoritate, din păcate, nu profesează în acest domeniu, pentru că au fost nevoiţi să se reprofileze. Sunt 10 ani de 10 pentru că aşa ne-am dat noi seama (…) demonstrând prin evenimentele pe care le-am creat, că am depăşit bariera locală şi am ajuns la nivel naţional unde suntem recunoscuţi în special şi pentru Festivalul de Film Românesc, SFR de la Iaşi, un brand pe care noi l-am născut şi pe care noi l-am dus ca în anul acesta, în anul Centenarului, să ajungem la ediţia cu numărul 9. E făcut de studenţi, cu studenţi în continuare şi îşi va păstra această notă aparte”, a declarat Andrei Giurgia, membru fondator şi preşedinte onorific al ASJ, în cadrul unui eveniment aniversar, desfășurat vineri la Ateneul din Iaşi.

Poate cel mai cunoscut proiect al organizației, prin care aceasta s-a făcut remarcată în întreaga țară, dar și în afara ei, este Festivalul Serile Filmului Românesc de la Iaşi

În zece ani, Asociaţia Studenţilor Jurnalişti (ASJ) a fost premiată cu peste 10 distincţii naţionale şi locale, printre care şi “Premiul pentru cel mai bun proiect de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi” (anul 2016 şi 2017) şi Cupa FEstudIS. În 2016, a primit la Palatul Victoria un premiu pentru activităţile desfăşurate în cadrul proiectului “Iaşi, capitala renaşterii naţionale”, organizat de Departamentul Centenar din cadrul Guvernului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS