Confidenţialitate

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Începe sezonul grătarelor, se scumpește carnea de porc

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, confirmă că, de luna aceasta, vom plăti mai mult pentru un kilogram de carne.
Totuși, președintele Asociației, Ioan Ladoși se ferește să vorbească de o scumpire cu 15 până la 30%, așa cum a anunțat Asociația Română a Cărnii.

‘Dânșii au făcut un anunț bazându-se pe o estimare dată publicității de Comisia Europeană. Dar este ca și cum aș da eu o veste că din mai încolo, se încălzește în România și că o să fie timp frumos. Deci, în fiecare an, dacă ne uităm în perioada dintre lunile martie și până în perioada august-septembrie, prețul este, peste tot în lume, într-o continuă creștere și începe să scadă în septembrie, când se termină și sezonul grătarelor și al celor care ies la iarbă verde. Deci nu este nimic, anormal, nu e nimic ieșit din comun”, a spus Ioan Ladoși la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încă de luna trecută, prețul cărnii de porc a crescut, la poarta fermelor – a spus la Europa FM, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoși.

”A existat o creștere, de la începutul anului, undeva de la 4,7 lei kilogramul de carne în viu, la poarta fermei, în ianuarie, și acum s-a ajuns undeva în jur de 5,7-5,8(lei). Prețul din Olanda, de exemplu este la 6 lei, în viu. România nu este o țară izolată. Dacă pe piața germană, pe bursa cărnii din Germania, prețul crește și prețul din țara noastră urmează cam același trend după aproape 10 zile. Totul este legat de cerere și ofertă. Nu creștem pentru că vrem noi să creștem, creștem pentru că cererea crește”, a precizat președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asociația Română a Cărnii a anunțat că de luna aceasta, vom plăti cu 15 până la 30 la sută mai mult pentru carnea de porc, deoarece prețul a crescut în toată Europa.
S-a ajuns aici, deoarece au scăzut efectivele de porci, iar mare parte din carnea de porc produsă în Europa a fost exportată în țările asiatice.