Confidenţialitate

Asociația Pro Infrastructura: Probleme la licitațiile pentru drumul expres Craiova – Pitești (AUDIO)

Probleme la Drumul Expres Craiova-Piteşti. Trei tronsoane aflate în stadiu de licitație – adică peste 80 de kilometri, riscă să rămână doar pe hârtie, avertizează Asociația Pro Infrastructura.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu și-a făcut cum trebuie documentația înainte să lanseze licitația – o documentație plină de erori și informații contradictorii.

Spre exemplu, în cazul tronsonului 1 au fost depuse mai multe contestații – asta însemnă timp și bani pierduți, a declarat pentru Europa Fm, Directorul Executiv al Directorul Executiv al Asociației Pro Infrastructura – Ionuț Ciurea.

”În cazul tronsonului 1, fiecare constructor a înțeles ce a vrut. A luat partea care i-a convenit cel mai mult din acestă documentație. În momentul în care Compania de Drumuri a descalificat ofertele unor constructori, aceștia au contestat. Iar CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestaților) a dat dreptate constructorilor. Iar CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) este încă o dată pusă în imposibilitatea de a aplica decizia CNSC”, a spus Ionuț Ciurea – pentru Europa Fm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care este soluția în acest caz?

Anularea licitației și începerea unui nou proces de atribuire a lucrării, mai spune Ionuț Ciurea.

”Să anuleze licitațiile. Să revină la decizia inițială de a actualiza această documentație și studiul de fezabilitate care stă la baza licitației de proiectare și execuție. Să vedem pentru acest tronson autostradă, nu Drum Expres. Două elemente sunt aici învechite și necorespunzătoare și pline de greșeli: atât documentația de licitație, dar și studiul de fezabilitate. Iar aceste două elemente sunt de o calitate îndoielnică”, a mai punctat Ionuț Ciurea – Directorul Executiv al Asociației Pro Infrastructura.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.