Confidenţialitate

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori: La Petrolul Ploiești, în Liga I, nu există medic la echipă

Multe echipe de fotbal din Romania nu au nici macar un medic angajat permanent, care să supravegheze starea de sănătate a jucătorilor, avertizează Asociația Fotbaliștilor Amatori si Nonamatori. Presedintele acesteia, Emilian Hulubei, afirmă că patronii de cluburi încheie parteneriate cu firme de ambulanțe, pentru a avea personal medical în ziua meciului și atat.
“Acum două zile am primit un telefon de la un jucator de la Petrolul, din Liga I, care ne spunea ca nu au doctor de două luni, la echipă. La meci, pentru ca nu ai cum sa incepi meciul fara sa ai ambulanta, închiriau ambulanța, dar in restul zilelor care erau de antrenament si jocuri amicale, ei nu aveau doctor. Iar la celelalte echipe, sunt foarte putine echipe care au un medic care au un medic angajat permanent. Pur și simplu merg pe conventie civila cu firme particulare de salvari. Regulamentul spune foarte clar ca un club trebuie sa asigure asistenta medicala pe toata durata antrenamentelor, meciurilor oficiale, meciurilor amicale, ceea ce nu se intampla”, declara Emilian Hulubei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nereguli sunt si la capitolul starii de sănătate a jucatorilor. Exista echipe de fotbal care fac controale superficiale. “Majoritatea echipelor veneau la Centrul de Medicină Sportivă, unde, cu toate ca nu este aparatura ultra-performanta, dar personalul este foarte bun. Din păcate, multe echipe decid sa nu mai vina din Cluj, din Satu Mare, din Baia Mare sa mai faca vizita medicala la Centrul de Medicina Sportiva din Bucuresti si aleg sa faca la niste clinici care nu stiu daca indeplinesc conditiile sa emita un certificat. Dar prefera sa mearga acolo pentru ca este mult mai ieftin. Sunt unele echipe care – la copii si juniori ma refer aici – iau viza fara ca jucatorii, copiii sa mearga la viza efectiv”, precizeaza presedintele Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.