Asociația ”Colectiv pentru Viitor” a depus contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone

Membrii Asociației ”Colectiv pentru Viitor” au depus astăzi, la Judecătoria Sectorului 4 din București, contestația împotriva candidaturii depuse de Cristian Popescu Piedone.

Fostul edil a anunțat în această săptămână, spre nemulțumirea rudelor victimelor incendiului, că intră în cursă pentru un nou mandat de primar.

Apropiații noștri au murit degeaba” – susțin cei care contestă intenția lui Piedone.

 

Membrii asociațiai au venit la Judecătoria Sectorului 4 însoțiți de avocați.

” Nu mai suportăm să fim batjocoriţi şi minţiţi de autorităţi. Gestul lui este un act care ne lezează atât pe noi, cât mai ales memoria celor morti”, a declarat Victor Dobre, unul dintre supravieţuitorii incendiului din Colectiv.

El spune că reprezintă aproximativ 40 de persoane și că gestul de a contesta candidatura lui Piedone nu are legătură cu simpatiile politice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Noi ne facem datoria, am fost intrigaţi de gestul lui Piedone. Este vorba de respectul faţă de oameni şi faţă de viaţă”, a adăugat  Victor Dobre.

La rândul ei, Asociaţia Colectiv GTG 3010 a anunţat, pe pagina de Facebook, că orice persoană poate depune contestaţie la Judecătorie împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, până cel târziu vineri, la ora 17.00, reprezentanţii asociaţiei spunând că, „cel puţin din punct de vedere moral, Piedone are partea sa de vină”.

„Oricine poate depune contestaţie împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, cel târziu până mâine (vineri – n.r.), 15.04.2016, la ora 17 00, la Judecătoria Sectorului 4 (Str. Danielopol Gheorghe nr 2-4), în persoană sau de către rudele acestora, indiferent de sectorul aparţinător”, au scris reprezentanţii asociaţiei, care au postat şi un model pentru contestaţia care poate fi depusă în instanţă.

Amintim, Piedone a anunțat că va candida ca independent deși, după tragedia din Colectiv, spunea că se retrage definitiv din viața politică.

Între timp, Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul în care sunt cercetați fostul edil  şi două funcţionare din instituţie și cere daune de 100 de milioane de euro, reclamând că imaginea instituției a fost prejudiciată.

Să mai spunem că inculpaţii din dosarul Colectiv sunt audiaţi, astăzi,  din nou la Parchetul Instanței Supreme.

Vorbim de cei 3 patroni ai clubului Colectiv,  administratorii firmei care au livrat artificiile și pirotehnistul care le-a montat.

Procurorii le prezintă acestora ultimele proceduri înainte de trimiterea în judecată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS