Asfaltarea gropilor din Capitală va începe în a doua jumătate a lunii martie

Asfaltarea gropilor de pe şoselele şi străzile Capitalei va începe din a doua jumătate a lunii martie, a anunţat, astăzi, Mirela Ioniţă, directorul Administraţiei Străzilor, care a precizat că din februarie şi până vor începe lucrările definitive de asfalte, gropilor vor continua să fie doar astupate.

“Am început activitatea de astupare a gropilor încă din luna februarie, imediat ce zăpada ne-a permis acest lucru, am procedat la astuparea provizorie a acestor gropi. Vom continua cu astuparea gropilor şi săptămâna aceasta, urmând ca de săptămâna viitoare să începem lucrările de asfaltare a gropilor şi a tronsoanelor de drum, acolo unde situaţia o cere. Deci, lucrările de asfaltare definitive vor începe, după părerea mea, în jur de 15-20 martie. Până atunci, continuăm procedura de astupare a gropilor”, a declarat Mirela Ioniţă, la comandamentul de primăvară de la Primăria Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea a spus că au fost făcute foarte multe reclamaţii din partea cetăţenilor şi a cerut ca lucrările de asfaltare să fie făcute noaptea sau când nu este trafic intens, nu pe timpul zilei sau dimineaţa, când este aglomerat.

“Măcar să încercaţi să acoperiţi provizoriu, urmând ca în regim de urgenţă să înceapă şi asfaltarea definitivă. Dar vă rog ca aceste lucrări să se realizeze noaptea sau după traficul cel mai intens, nu în mijlocul zilei sau dimineaţa, când Capitala este foarte aglomerată”, a subliniat primarul.

Primăria Capitalei începe curăţenia de primăvară în Bucureşti, la comandamentul de primăvară fiind stabilit modul de intervenţie a operatorilor de salubritate şi a administraţiilor şi regiilor din subordinea municipalităţii, pentru curăţarea străzilor, a mijloacelor de transport în comun şi a parcurilor.

Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a spus că luni a fost începută curăţenia în parcuri, primul fiind Parcul Cişmigiu, unde au fost vopsite cele 600 de bănci. Bogdan Tănase a mai spus că vor fi curăţate toate aleile parcurilor şi zonele adiacente.

La rândul său, directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Mihail, a spus că a fost aprobat un program de îmbunătăţire a aspectului vehiculelor şi al staţiilor de tramvai şi a confirmat faptul că sunt probleme legate de curăţenia în mijloacele de transport în comun. El a adăugat că la sfârşitul lunii februarie a început şi spălarea maşinilor RATB.

În ceea ce priveşte Metrorex, Gabriel Mocanu, directorul companiei, a spus că se va face curăţenie în fiecare staţie de metrou şi în zona de suprafaţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS