Confidenţialitate

Artistul francez Abraham Poincheval are pui – FOTO

În ciuda reținerilor exprimate de mulți specialiști, artistul francez Abraham Poincheval, care a  ”clocit” ouăle în muzeul parizian Palais de Tokyo, a devenit ”părinte”.

Un pui a eclozat dintr-unul dintre ouăle de care a avut grijă artistul în ultimele trei săptămâni. În urmă cu câteva minute, pe contul de Twitter Palais de Tokyo a fost prezentată prima imagine oficială a puiului alături de artist.

Primul pui a văzut lumina zilei miercuri.

Abraham Poincheval stă închis într-o cameră de plexiglas, așezat pe un scaun special construit pentru a nu strivi ouăle, învelit într-o plapumă. El nu s-a mișcat decât 30 de minute pe zi, perioadă folosită pentru a mânca și a-și face nevoile, astfel încât să se mențină constantă temperatura de 37 de grade, necesară pentru clocire.

Nu este primul proiect inedit al lui. Acesta a mai stat închis în centrul unei pietre de 12 tone pentru o săptămână, dar și într-un urs de pluș uriaș, timp de două săptămâni în 2014, în Muzeul de Vânătoare și Natură din Paris, perioadă în care s-a hrănit cu viermi și gândaci.