Confidenţialitate

Armata Ucrainei, clip viral cu dedicație către Franța. „Dacă vreţi să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm” | VIDEO

Armata ucraineană a postat un videoclip inedit pe Twitter, în care cere Franței să-și arate sentimentele de iubire față de Ucraina sub forma armamentului de luptă, relatează Agerpres.

Pe o muzică de-a lui Serge Gainsbourg, armata ucraineană a publicat un videoclip ce sparge tiparele codului de comunicare militară. Trupele ucrainene cere Parisului să-și arate „romantismul” sub forma unor noi piese de artilerie Caesar, informează AFP, conform Agepres.

Clipul a fost postat pe contul de Twitter al Ministerului Apărării ucrainean și este cea mai originală versiune a tuturor solicitărilor făcute până acum de Kiev de a spori ajutorul militar occidental în lupta sa împotriva Rusiei.

„Gesturile romantice iau diverse forme”. Așa începe clipul inedit, în care apar și imagini cu trandafiri, ciocolată, dar și apusuri pe malul Senei, cadre cu Turnul Eiffel dar și doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi.

„Însă dacă vreţi cu adevărat să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm autopropulsată şi extrem de mobilă”, le mai transmit ucrainenii francezilor cu ajutorul clipului respectiv. Pe fundal se aude „Je t’aime moi non plus” al lui Serge Gainsburg şi Jane Birkin.

Va avea efect apelul ucrainenilor?

Săptămâna trecută, Emmanuel Macron a transmis că Parisul intenţionează să trimită Ucrainei alte şase tunuri Caesar, în plus faţă de cele 18 deja livrate. Aceste tunuri, vârf de gamă al artileriei franceze, au o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Clipul se încheie cu mesajul „Merci beaucoup, France”, cu fotografii ale preşedinţilor francez şi ucrainean, înainte de a continua în engleză „Trimiteţi mai multe vă rugăm”.

Clipul respectiv a fost postat la două zile de la bombardamentele ruse de mare amploare asupra mai multor oraşe şi instalaţii energetice din Ucraina,

Ministerul Apărării din Franţa a anunţat până acum că își va spori ajutorul militar pentru flancul estic al NATO, dar nu a menționat nimic despre Ucraina.

Citește și: Fost ministru al Energiei: Întreaga regiune, inclusiv România, va fi afectată de întreruperea exporturilor de electricitate din Ucraina | AUDIO

Foto: Captură video twitter