Confidenţialitate

Armata israeliană a distrus o clădire din Fâșia Gaza în care funcționau redacțiile agențiilor presă AP și AFP

Armata israeliană a distrus, în această după amiază, o clădire din Fâșia Gaza în care funcționau redacțiile agențiilor de presă internaționale Associated Press, AFP dar și televiziunea arabă Al Jazeera.

Forțele israeliene au motivat atacul  prin faptul că, în  bloc al se aflau și birouri Hamas iar militanții ar fi folosit redacțiile ca scut.

Armata israeliană susține că, înainte de atac, a avertizat civilii să părăsească locația.

În atacurile de sâmbătă dimineața, au murit cel puțin 11 persoane. 10 ele, între care 8 copii, erau membri ai aceeași familii palestiniene.

În Israel, rachetele lansate din Fâșia Gaza au ucis un bărbat.

În zona de conflict, la Tel Aviv, a venit și un trimis special al Departamentului de Stat al SUA, Hady Amr, pentru a încerca să negocieze o încetare a atacurilor extrem de violente care, în ultimele 7 zile, au ucis aprovimativ 150 de persoane, majoritatea palestinieni.

Potrivit BBC, înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet , a avertizat atât Armata Israelului cât și grupările armate din Palestina că atacarea cu rachete și muniție de război a unor zone dens populate cu civili ar putea duce la acuzații de crime de război.