Confidenţialitate

Arhiepiscopul Tomisului, trei amenzi într-o singură zi. Prelatul nu a respectat măsurile de carantină, după ce s-a întors din Iordania | AUDIO

Record de amenzi aplicate, într-o singură zi,  Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului. În doar șase ore a fost sancționat de trei ori, de către polițiștii constănțeni, pentru că nu a respectat măsurile de carantină.

Sancțiunile au fost ignorate de înaltul prelat, a transmis că sunt ilegale și le va contesta în instanță.

La orele 08:00, 11:00 respectiv 14:30 arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost amendat de poliție cu câte 1.000 de lei.  El a oficiat, pe rând, Liturghia la Caterdala Sfinții Petru și Pavel, a participat la manifestările culturale dedicate Zilei Unirii, pe faleza Cazinoului și a coordonat o conferință în cadrul căreia au fost lansate manuscrise religioase.

De fapt, Arhiepiscopul a fost amendat pentru că din data de 20 ianuarie, când s-a întors din Iordania, ar fi trebuit să intre în carantină, pentru 10 zile, pentru că venea dintr-o țară roșie. Prin vocea purtătorului de cuvânt Eugen Tănăsescu, înaltul ierrah a transmis că nu va plăti amenzile:

„Poliția, nu știu în baza a ce l-a amendat. Probabil că va ridica excepii, pe de o parte, iar pe de altă parte, vom contesta asta în instanță”.

Arhiepiscopul Tomisului invocă faptul că abia luni a primit decizia de carantinare:

„Decizia este emisă de DSP București în data de 20 ianuarie, este scanată în data de 21 la ora 18:30 și emisă pe mailul Înaltului în jur de ora 13:00, astăzi”.

Ce a omis să îi spună Arhiepiscopul Teodosie purtătorului său de cuvânt este faptul că acea decizie de carantinare o primise de la DSP București și de la Poliția de frontieră chiar pe data de 20, în ziua sosirii în țară.

Acum, după izbucnirea scandalului, DSP Constanța a rugat DSP București să i-o mai trimită odată, spre aducere aminte.

Și a mai omis ceva înaltul prelat al Tomisului. Faptul că, în data de 21 ianuarie, a cerut DSP Constanța, printr-o adresă semnată chiar de el, să i se suspende carantinarea.

Solicitarea era în numele mai multor pelerini cu care Teodosie s-a întors din Iordania. A fost refuzat. Cu toții sunt acum în carantină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiufer Predescu

Citește și: Papa Francisc le propune credincioșilor din toată lumea să se roage, miercuri, pentru pace | AUDIO