Confidenţialitate

Arhiepiscopul Teodosie rămâne în carantină. Judecătoria Constanța a respins acțiunea de anulare | AUDIO

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că decizia va fi atacată în apel.

Judecătorii constănțeni ar fi trebuit să se pronunțe miercuri asupra cererii inaintată de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. Au preferat însă amânarea cu o zi pentru a studia cu atenție documentele depuse de înaltul prelat în sprijinul solicitării sale și au respins-o.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat pentru Europa Fm că se aștepta la această soluție și că aceasta va fi atacată în apel.

Înaltul ierarh ceruse instanței anularea dar și suspendarea efectelor carantinării.

A dat ca exemplu acțiuni asemănătoare ale Judecătoriei Sector 5 București și Tribunalului Prahova, care au admis contestațiile și au anulat deciziile de carantinare.

După ce, într-o singură zi, a fost amendat de trei ori pentru încălcarea carantinei, arhiepiscopul Teodosie, care și-a ales ca loc de izolare sediul Arhiepiscopiei Tomisului, își ține slujbele în paraclisul Catedralei arhiepiscopale împreună cu doi preoți cu care, până în data de 20 ianuarie, a fost în pelerinaj în Iordania.

Arhiepiscopul Teodosie trebuie să rămână în carantină până în data de 29 ianuarie, inclusiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: Arhiepiscopul Tomisului, trei amenzi într-o singură zi. Prelatul nu a respectat măsurile de carantină, după ce s-a întors din Iordania | AUDIO