Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul unui preot acuzat de corupere de minori

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul unui preot acuzat că a încercat să corupă sexual un minor.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio. Preotul Cristian Pomohaci este bănuit  că i-ar fi propus unui adolescent de 17 ani să întreţină relaţii sexuale, în schimbul unor bani.

În înregistrarea respectivă, un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este „prea sensibil”, că este „un bărbat frumos” şi îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi „primi bani” pentru asta.

Cazul a fost preluat de presa locală, dar şi pe reţele de socializare astfel încât Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia s-a sesizat şi a deschis o anchetă internă verificând dacă acuzaţiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale. Se pare că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri, și i s-a oferit  atunci o şansă pentru a se îndrepta, spune Arhiepiscopul de Alba.

Preotul Cristian Pomohaci este paroh în localitate Moşuni, din judeţul Mureş și este cunoscut mai ales ca interpret de folclor şi cântece religioase. El a fost acuzat şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit o pedeapsă religioasă: să meargă la o Mânăstire pentru a se căi pentru faptele sale. Totodată, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia i-a dat şi un ultim avertisment, fiind totodată pus să aleagă între preoţie şi apariţiile în showbiz.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS