Argint pentru echipajul masculin al României de canoe dublu, la CE

Echipajul masculin al României de canoe dublu a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de la Plovdiv. Este prima competiţie internaţională la care participă tricolorii, după suspendarea de un an a acestora, cauzată de cazurile de dopaj cu meldonium.

Leonid Carp şi Victor Mihalachi, ambii legitimanţi la CS Dinamo, au încheiat cursa de 500 metri cu timpul de 1:37.368 minute, obţinând medalia de argint. Aurul a revenit Rusiei (1:36.264), iar bronzul echipajului Ucrainei (1:39.956).

În prima finală a zilei, kaiac dublu feminin (500 metri), Daniela Varona, Irina Lauric s-au clasat pe locul 8 (1:43.160 minute).

În finalele de sîmbătă, echipajele româneşti nu au reuşit clasări pe podium. Astfel,  echipajul feminin de canoe dublu (Alexandra Dragomirescu şi Valentina Poştaru) a încheiat cursa de 500 de metri pe locul 5, cel masculin de kaiac 4 (Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan, Sorin Cical) pe locul 7, în timp ce la canoe dublu, Leonid Carp şi Victor Mihalachi au fost pe locul 5, iar la canoe 4, Cătălin Chirilă, Gabriel Gheoca, Constantin Dîba, Ştefan Strat au încheiat pe locul 4.

Campionatele Europene de la Plovdiv reprezintă, pentru sportivii seniori români de la kaiac-canoe, revenirea în competiţiile internaţionale după suspendarea de un an dictată de forul mondial de profil, ca urmare a cazurilor de dopaj cu meldonium.

La Plovdiv se desfăşoară şi CE de Paracanoe, iar România a obţinut o medalie de argint, prin Mihaela Lulea, în proba de KL3 pe 200 metri (53,284 secunde).

La Campionatele Europene de la Plovdiv participă peste 600 de sportivi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS