Argeș: Un nou focar de incendiu la Cetatea Poenari

Un nou focar de incendiu a apărut în apropierea Cetății Poenari. Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș se află deja în zonă unde au fost trimise și o automacara mecanică și o autospecială de stingere a incendiilor.

„Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizaţi de faptul că o nouă fumegaţie se observă în zona cetăţii Poenari din localitatea Arefu. La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi ofiţerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, căpitanul Mădălina Epure, relatează Agerpres.ro

Pompierii argeşeni anunțau la sfârşitul săptămânii trecute încheierea misiunii pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit pe 22 aprilie în apropierea cetăţii Poenari, a cărui cauză a fost o ţigară aruncată la întâmplare.

Incendiul s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, după care focarele s-au extins pe circa 14 hectare.

Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, deoarece exista riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS