ARGEȘ: Percheziții pentru trafic de droguri. Printre suspecți, un angajat al Penitenciarului Mioveni

Un angajat la Penitenciarul Mioveni, consumator de droguri, este bănuit că a vândut la preț dublu substanțele interzise deținuților din Penitenciarul Colibaşi. Procurorii DIICOT au făcut marți 11 percheziții pentru destructurarea a două grupări infracționale. O grupare vindea droguri în licee.

Procurorii DIICOT Pitești și polițiștii au făcut marți 11 de percheziții domiciliare în localitățile Piteşti, Bascov şi Mioveni, pentru destructurarea a două grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, forma continuată.

Suspecţii, persoane cunoscute cu activitate infracţională privind traficul de droguri, au livrat de-a lungul timpului droguri potenţialilor clienţi fie pentru consum propriu, fie pentru vânzare către alţi clienţi. În urma cercetărilor a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formată din 8 persoane, ar fi vândut droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv în Piteşti, în diverse licee și alte medii frecventate de tineri, dar și către alti traficanți, în vederea comercializării.

În cea de-a doua cauză s-a stabilit faptul că un suspect, angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice, având ca distribuitor principal suspecţii din prima grupare, s-a gândit să profite de funcţia pe care o are şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în Penitenciarul Colibaşi, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie.

În majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se face la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el cumpără droguri cu preţul 50 lei/gram , dar le vinde cu suma de 100 lei/gram.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substanţelor cu efect psihoactiv, suma de aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS