Confidenţialitate

Argeș: Contabila unei primării, acuzată că și-a plătit ratele din bugetul local. În plus, i-ar fi dat fiicei 1,5 milioane de lei din fondurile publice

Contabila unei primării din Argeș își plătea ratele de la bugetul local și i-a dat fiicei sale un million și jumătate de lei, din aceeași sursă. Prejudiciul este de aproape 2 milioane de lei, potrivit DNA care a trimis-o în judecată pe contabila acuzată de abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Elena Groşanu era, la data comiterii faptelor, contabil la Primăria Corbi, județul Argeș.

Potrivit  DNA, femeia a folosit banii de la bugetul local în interes propriu timp de aproape 6 ani. Încă din 2017.

În tot acest timp, a întocmit și semnat peste 808 ordine de plată prin care 1,5 milioane de lei au fost virați unei firme administrată de fiica sa.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală.

Totodată, aproape 400.000 de lei au fost folosiți pentru plata ratelor la împrumuturi luate de inculpată și de rude ale acesteia.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ce aparţin Elenei Groşanu, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

Foto: Shutterstock

Citește și: Constanța: Primarul comunei Poarta Albă, cercetat penal pentru ultraj. Ar fi amenințat și lovit o polițistă | AUDIO